برخی از بیماری ها و مشکلاتی که سبب شکستگی ناخن ها می شوند کدامند؟

علل شکننده شدن ناخن ها چیست؟ - نینوک نیل
علل شکننده شدن ناخن ها چیست؟
فروردین ۲۴, ۱۳۹۹
معرفی و شناخت علائم شکستگی در ناخن ها - نینوک نیل
معرفی و شناخت علائم شکستگی در ناخن ها
فروردین ۲۴, ۱۳۹۹

عوامل بسیاری در ضعیف شدن و شکستگی ناخن ها دخالت دارند که برخی از آن ها عوامل طبیعی، بعضی دیگر عوامل محیطی و عده ی دیگری را هم انواع بیماری ها تشکیل خواهند داد.

در این مطلب ما به بیان برخی از بیماری هایی که در شکنندگی ناخن شایعتر هستند خواهیم پرداخت.

لطفا ما را تا پایان همراهی کنید.

شکستگی ناخن ها و برخی بیماری های مربوط به آن

یک نوع بیماری که منجر به شکستگی ناخن ها می‌شوند به نام پسوریازیس است که این بیماری خود سبب تغییر شکل در ناخن ها می شود و از علائم آن شل شدن ناخن، تغییر رنگ ناخن و وجود حفره هایی در ناخن است.

یا هنگامی که فردی به بیماری های تیروئید مانند، کم کاری تیروئید مبتلا می‌شود، دچار ریزش مو و شکنندگی ناخن می گردد.

کم کاری تیروئید بیماری است که در آن غده تیروئید به اندازه کافی هورمون هایی را که باید تولید نمی کند و خود این عامل منجر به کند شدن متابولیسم بدن می‌شود و چون متابولیسم کاهش می‌یابد بدن کمتر عرق کرده و منجر به خشک شدن پوست و همچنین شکنندگی ناخن می شود.

ابتلا به قارچ ناخن هم یک نوع بیماری انگلی است که می‌تواند از طریق برش ها و یا فضاهای کوچک بین ناخن ها و پوست زیر آنها وارد ناخن شود و بیماری را تولید کند.

عوامل بسیاری در ضعیف شدن و شکستگی ناخن ها دخالت دارند که برخی از آن ها عوامل طبیعی، بعضی دیگر عوامل محیطی و عده ی دیگری را هم انواع بیماری ها تشکیل خواهند داد.

ناخن های پا معمولا بیشتر دچار این بیماری می‌شوند؛ مخصوصاً شست پا، چرا که پوشیدن کفش های تنگ و نامناسب و عرق کردن پا درون کفش فضای بسیار مناسب و ایده آلی را برای رشد این قارچ‌ها فراهم خواهد کرد.

این عفونت‌ها علاوه بر پوسته پوسته شدن ناخن و شکننده شدن آنها سبب ضخیم تر شدن ناخن و تغییر رنگ در آنها نیز خواهد شد.

آسیب‌ها و صدمات جدی که به ناخن ها وارد می‌شود نیز از علل دیگر شکستگی ناخن ها است.

قرار گرفتن ناخن در برابر ضربه های شدید و زیر فشارهای قوی می تواند سبب تجمع خون در زیر ناخن شود که خود باعث تغییر رنگ ناخن و شکستگی در آن می‌شود.

در صورتی که این ضایعه خیلی شدید باشد؛ ناخن از سطح بستر خود جدا شده و می‌افتد و ناخن جدید که رشد می کند، ظاهر نازیبایی دارد و به شکل صحیحی رشد نخواهد کرد.

به هر حال بعضی از بیماری‌ها و مشکلات جدی که سوء تغذیه و کمبود ویتامین ها و اختلالات غدد درون ریز می تواند برای انسان ایجاد کند؛ شکننده شدن ناخن هاست و این عارضه را به دنبال خواهد داشت.

اما در صورتیکه قارچ ها سبب این عامل شده باشند؛ حتماً برای درمان آن باید اقدام کنید.

برای این منظور بهتر است به یک پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید؛ چون کرم های مخصوص و پمادهایی وجود دارند که با تهیه کردن آن و مصرف آن به صورت موضعی می توانید این مشکل را حل کنید.

محلول های مخصوصی هم هستند که با نفوذ به بافت ناخن، مانع از رشد قارچ ها در آن شده و با هیدراته کردن ناخن باعث بهبودی سطح ناخن با تغییر رنگ در آن و صاف شدن سطح ناخن خواهند شد.

در بعضی موارد هم که متاسفانه این مسائل مورد بی‌توجهی قرار گرفته باشد و عفونت قارچی شدید باشد؛ پزشک با انجام لیزر درمانی راه معالجه را در پیش خواهد گرفت.

این درمان ها در برخی مواقع ۶ ماه تا یک سال به طول خواهد انجامید.

عوامل بسیاری در ضعیف شدن و شکستگی ناخن ها دخالت دارند که برخی از آن ها عوامل طبیعی، بعضی دیگر عوامل محیطی و عده ی دیگری را هم انواع بیماری ها تشکیل خواهند داد.

در حال به نظر می رسد با دیدن برخی از علائمی که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد و شکنندگی ناخن ها؛ این تغییرات ایجاد شده بر روی ناخن را هم باید بسیار جدی بگیرید و به فکر چاره‌ای برای آن باشید.

  • ایجاد تورم و درد در ناخن ها
  • خونریزی در اطراف و زیر ناخن
  • تغییر شکل ناخن مانند کج شدن آن
  • جدا شدن ناخن از پوست اطراف وزیرآن
  • نازک شدن بیش از حد ناخن
  • ضخیم شدن بیش از حد ناخن
  • مشاهده تغییر رنگ در تمامی ناخن و یا ایجاد خطوط تیره در روی آن

و… .

می توانید پست های زیر را مطالعه نمایید.

استفاده از چسب راه حلی برای پاک کردن لاک ناخن ها

ژلیش ناخن را چگونه پاک کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *